Loods 22


Wonen en werken in een monument

Tussen 2008 en 2011 verbouwde Locus Developments de beschermde LOODS 22 tot hedendaagse lofts en kantoren. Op de eerste verdieping zijn er in totaal 22 woonlofts. Op het gelijkvloers zijn er 17 bedrijfsruimtes en werken er ondertussen meer dan 200 mensen. We willen vooral creatieve en hippe bedrijven aantrekken. LOCUS DEVELOPMENTS zette met LOODS 22 de eerste stap om opnieuw economische activiteit naar de wijk Muide - Meulestede te brengen. In de prachtige halfkelder bieden we binnenkort een aantal ateliers aan voor kunstenaars en andere creatievelingen.

 

In LOODS 22 zijn alle woonlofts en kantoren verkocht. Voor LOODS 23, de nog te renoveren naastgelegen loods, is ondertussen de verkoop van lofts en kantoren gestart.

 

In LOODSEN 22 en 23 werk of woon je in een echt monument! De loods werd in 1996 samen met meer dan tien andere bouwwerken in de buurt beschermd. Dat maakt van de Voorhaven en Tolhuis meteen het grootste beschermde stadsgezicht van de stad Gent.

 

Herinneringen aan lang vervlogen tijden...

LOODS 22 is de oudste van in totaal 5 gelijkaardige loodsen voor katoenopslag die tussen 1880 en 1890 gebouwd werden aan de Voorhaven. LOODS 22 werd geheel gebouwd met nieuwe materialen, de loodsen 20, 21, 23 en 24 grotendeels met gerecupereerde materialen van de 1885 wereldtentoonstelling in Antwerpen. De Voorhaven aan de voet van het kanaal Gent - Terneuzen, verdubbelde de Gentse havencapaciteit. De bouwwerken werden gecoördineerd door de toenmalige stadsingenieur Emile Braun. Braun zou zich vanaf 1895 ontpoppen als eminent politicus. Hij was vele jaren lang, tot na WO I, de immens populaire liberale burgemeester van Gent. De Gentenaren gaven hem de bijnaam Emiel Zoetekoeke. Hij veranderde het aanzien van de stad internationaal en haalde in 1913 de wereldtentoonstelling naar Gent. 

Kantoren Loods 22 - Uitverkocht

Lofts Loods 22 - uitverkocht

Parking

Kelders